webmaster@knappekoppenadministraties.nl

Knap advies #Zo sluiten we het jaar KNAP af!

Het einde van het jaar is in zicht. Wat een bewogen jaar was dit… Ben jij net als ons klaar voor een frisse start? Check snel onze laatste tips. Zo sluit jij het jaar KNAP af!

Let op het afronden van alle facturen
Factureer diensten welke geleverd zijn in 2020 in hetzelfde jaar. Verricht je in december nog een opdracht, stel dan de factuur op voor 31 december. Zo blijven alle boekjaren netjes gescheiden.

Check openstaande facturen
Check tegelijkertijd of er nog facturen openstaan. Maak hiervan een Knap lijstje en verstuur gelijk alle reminders.

Voeg alle bonnen toe aan jouw administratie
Doe een laatste check of alle bonnen in je administratie zitten. Vooral maandelijks terugkomende kosten zoals bankkosten, website kosten of telefoonkosten worden soms vergeten. Zonder bon/factuur kunnen we de kosten helaas niet meenemen in de boekhouding.

Zorg ervoor dat jouw rittenadministratie compleet is.
Zakelijke ritten gemaakt met de auto en/of fiets mag je meenemen als kosten in jouw boekhouding. Zorg ervoor dat jouw rittenadministratie compleet is. Check voor de details ons Knap advies.

Vergeet niet de kilometerstanden van jouw auto te noteren
Of je nou privé of zakelijk rijdt, vergeet niet op 31 december de kilometerstand(en) te noteren. Dit zodat je (indien je privé rijdt) tevens een gedeelte btw van alle autokosten mee in aftrek kan nemen. Of omdat je (indien je zakelijke rijdt) een rittenadministratie moet bijhouden om eventuele bijtelling te voorkomen.

Voldoe aan het urencriterium
Meerdere aftrekposten voor ondernemers zijn enkel van toepassing, indien je voldoe aan het zogeheten urencriterium. Denk bijvoorbeeld aan de zelfstandigen- en startersaftrek. Om hieraan te voldoen moet je in 2020 minstens 1.225 uur moeten besteden aan jouw onderneming. Vergeet dus niet tijdig jouw urenadministratie bij te werken, zodat je deze uren aannemelijk kan maken.

Benut de investeringsaftrek
Je hebt recht op investeringsaftrek indien je in één boekjaar in totaal meer dan 2.400 euro excl. btw aan bedrijfsmiddelen besteedt. Per bedrijfsmiddel geldt hierbij een minimumbedrag van 450 euro excl. btw. Heb je de afgelopen maanden al een laptop en/of telefoon gekocht en wil je graag nog een camera aanschaffen? Wacht dan niet tot volgend jaar en doe je investering dit jaar. Zo kan deze laatste investering vrijwel ‘gratis’ zijn.

Last but not least ……Ga digitaal!
Wil jij geen schoenendozen meer gevuld met bonnetjes, maar alles vlotjes scannen met een app via je telefoon? Werk samen met ons in de boekhoudsoftware Snelstart! Facturen maken en bonnen bijhouden was nog nooit zo makkelijk. Meld je direct aan!

Wil je graag meer knappe tips? Of extra informatie over bovenstaande? Neem dan contact op met Knappe Koppen administraties. Je kan ons mailen: info@knappekoppenadministraties.nl