webmaster@knappekoppenadministraties.nl

Knap advies #Hoeveel inkomstenbelasting betaal ik als zzp’er?

Als zzp’er betaal je belasting, net als iedereen in Nederland die over een inkomen beschikt.
Juist…. de inkomstenbelasting. Inkomstenbelasting is, naast de omzetbelasting, één van de twee belastingen waar (bijna) iedere zzp’er mee te maken krijgt. Maar hoeveel inkomstenbelasting betaal je nou precies? Heb je als zzp’er recht op aftrekposten? Wanneer moet je de belasting afdragen? Allerlei vragen waar we jou Knap antwoord op geven.

Wanneer:
De hoogte van de inkomstenbelasting wordt jaarlijks achteraf bepaald aan de hand van het door jou verdiende inkomen. Voor zzp’ers is dit de winst na aftrek van alle kosten en aftrekposten.

Hoeveel:
Er is een algemene veilige stelregel dat je ongeveer 1/3 van je totale winst kwijt bent aan de inkomstenbelasting/Zvw. Dus maak je €30.000,- winst in een jaar, dan betaal je ongeveer €10.000,- belasting. Uiteraard kan dit voordeliger uitpakken als je een goede boekhouder hebt die jou helpt en goed adviseert.

Welke aftrekposten heb je als zzp’er:
Het zelf doen van de aangifte inkomstenbelasting is voor de meeste zzp’ers vaak lastig. Er zijn namelijk allerlei kosten die je mogelijk gedeeltelijk of volledig kan aftrekken van je winst. Daarnaast zijn er een flink aantal aftrekposten waar je misschien recht op hebt. Denk aan de starters- en zelfstandigenaftrek, maar ook aan de MKB-winstvrijstelling. Kortom veel regels waarvan je op de hoogte moet zijn. Dit vereist inzicht en expertise.

Het is zeker de moeite waard om extra aandacht aan de aangifte inkomstenbelasting te besteden. Immers door het volledig benutten van alle kosten en aftrekposten wordt jouw belastbaar inkomen een stuk lager en hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting!

Voor een correcte en vooral gunstige aangifte inkomstenbelasting adviseren wij een boekhouder te raadplegen. Het voordeel uit KNAP 😉 advies en allerlei tips weegt tenslotte zwaarder dan door onwetendheid te veel belasting betalen!

Wil jij ook KNAP advies en een gunstige aangifte inkomstenbelasting? Neem dan contact op met Knappe Koppen administraties. Je kunt ons mailen op: info@knappekoppenadministraties.nl