webmaster@knappekoppenadministraties.nl

Knap advies #Top 5 vergeten aftrekposten

Aftrekposten als zzp’er hebben we allemaal. Toch zijn er veel aftrekposten die vergeten worden bij de aangifte inkomstenbelasting. Wij van Knappe Koppen administraties vinden dit zonde, je werkt inmiddels hard voor jouw geld.  Speciaal voor jou hebben we een top 5 gemaakt van de meest vergeten aftrekposten. Laat deze aftrekposten niet links liggen!

#5 Fietskilometers
Hou jij als Knappe Kop van frisse lucht en neem je liever de fiets in plaats van de auto? Ook jouw fietskilometers zijn fiscaal aftrekbaar. Je mag 0,19 cent per zakelijke kilometer rekenen. Maak hier wel een kilometerregistratie van. Hier hebben wij eerder een artikel over geschreven. Check dit artikel op onze website.

#4 Niet-vergoede zorgkosten
Er zijn een aantal belangrijke niet-vergoede zorgkosten die je mag aftrekken in jouw aangifte. Veel mensen vergeten dit. Denk bijvoorbeeld aan niet-vergoede kosten voor de tandartsrekening, veel diëten en extra gezinshulp.

#3 Giften
Gulle Knappe gevers aan ANBI’s (maar ook verenigingen en steunstichtingen SBBI) mogen hun giften opvoeren als aftrekpost. Dit is voor elke gift wel anders, dus indien jij een gulle gever ben, contact Knappe Koppen administraties wat voor jou aftrekbaar is.

#2 Premie arbeidsongeschiktheidsverzekering
Veel zzp’ers hebben een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als de verzekering recht geeft op een periodieke uitkering bij arbeidsongeschiktheid, voer je de premie niet op in de winst- en verliesrekening, maar trek je het bedrag af in de aangifte inkomstenbelasting. Vraag ons naar de mogelijkheden.

#1 Niet-vergoede reiskosten
Worden jouw reiskosten niet vergoed door een opdrachtgever? Bewaar deze reiskosten goed. Deze kunnen wij meenemen als aftrekpost in jouw winst- en verliesrekening. Indien je met de trein reist, bewaar de transactieoverzichten van jouw ov-chipkaart. Via www.ov-chipkaart.nlkun je gemakkelijk een declaratieformulier maken en downloaden.

Wil je graag meer Knappe tips? Of extra informatie over bovenstaande? Neem dan contact op met Knappe Koppen administraties. Stuur een mailtje naar: info@knappekoppenadministraties.nl.