webmaster@knappekoppenadministraties.nl

Knap advies #Easy money, stop met betalen van te veel hypotheekrente!

De rente staat al een poos historische laag. Het is dus tijd om als huizenbezitter de hypotheekrente eens goed onder de loep te nemen. Veel mensen betalen namelijk te veel hypotheekrente. Nu is dus HET moment om te checken of jouw hypotheekrente omlaag kan. Dit scheelt namelijk maandelijks in de portemonnee. Kortom easy money! Wat zijn de meest voor de hand liggende Knappe opties:

Heeft jouw huis overwaarde? Ga voor rentemiddeling!
Is je huis al jaren in eigen bezit, check dan eens waarvoor de huizen in jouw straat momenteel verkocht worden. Grote kans dat je overwaarde hebt. Heb je geen verhuisplannen? Kijk dan eens bij je bank voor rentemiddeling. Rentemiddeling is een methode om de hypotheekrente gedurende de looptijd te verlagen. Je huidige rentetarief wordt gemiddeld met de actuele rente. Deze is momenteel Knap laag! Rentemiddeling kan vaak al voor een klein bedrag en is snel geregeld. Kijk dus eens bij je hypotheekverstrekker.

Hypotheek oversluiten…Knap slim!
Je hypotheek oversluiten naar een lagere rente kan duizenden euro’s voordeel opleveren. Wat is oversluiten eigenlijk? Heel simpel, je beëindigt je huidige contract en stapt over naar een nieuwe lagere hypotheekrente.  Het kost wel iets meer geld. Denk aan boeterente om je oude hypotheekrente af te kopen en afsluitkosten voor de nieuwe hypotheek. Oversluiten naar een andere bank is alleen zinvol als je die kosten weer terugverdient. Op dit moment is de kans hierop Knap aanwezig!

Extra aflossen
Wat ook kan lonen is extra af te lossen op je hypotheek.  Heel veel mensen weten niet dat ze jaarlijks een bedrag (meestal 10%) boetevrij mogen aflossen. Waarom is dit een Knap plan? Met aflossen verlaag je de openstaande hypotheekschuld, waardoor je over een kleiner bedrag rente en aflossing gaat betalen. De rente verandert dus niet maar het bedrag waarover je rente betaald dus wel. En dit voel je maandelijks in jouw portemonnee!

Knap easy!
Kortom er zijn meerdere opties die jou direct Knap geld schelen. Wees er snel bij, nu is het moment! Heb je ons advies hierbij nodig? Mail ons dan op info@knappekoppenadministraties.nl