webmaster@knappekoppenadministraties.nl

Knap advies #Heb jij als zzp’er geen opdrachten door corona? Laat je nu om- of bijscholen!

De coronacrisis brengt voor veel mensen onzekerheid met zich mee. Zzp’ers die eerst omkwamen in het werk zitten nu soms maandenlang op de bank en hebben nog steeds geen zicht op nieuwe opdrachten. Knap vervelend! Gelukkig biedt de overheid hulp. Naast een aantal financiële regelingen bestaat er namelijk ook een ‘Sociaal Pakket’, die zzp’ers de mogelijkheid geeft zich vanaf 2021 te laten om- of bijscholen.

Om- en of bijscholen zo gek nog niet.
Het derde steunpakket biedt dus ondernemers de mogelijkheid om zich te laten om- of bijscholen. Door de coronacrisis verdwijnen er niet alleen banen maar door de digitalisering veranderen er veel banen. De gedachtegang achter het ‘Sociaal Pakket’ is dat ontwikkeling qua kennis, vaardigheden en ervaring zorgen voor flexibiliteit en duurzame inzetbaarheid.

Vanaf 1 december 2020 kan iedereen tussen de 18 en 65 jaar een gratis ontwikkeladvies volgen bij een loopbaanadviseur. Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar. Ook kan iedereen vanaf 1 december 2020 gratis online scholing volgen.

Met zo’n ontwikkeltraject krijg je beter zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt. Een loopbaanadviseur kan je helpen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk.

Met de ‘NL leert door subsidie’ kunnen opleiders kosteloos leerpakketten, abonnementen, cursussen en trainingen aanbieden. Een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Zo leer je vaardigheden om ander werk te kunnen verrichten, jezelf te updaten of om beter inzetbaar te zijn in een ander bedrijf of organisatie.

Meer weten? Check snel alle voorwaarden en meld je aan! Heb je ons advies hierbij nodig? Mail ons dan op info@knappekoppenadministraties.nl