webmaster@knappekoppenadministraties.nl

Knap advies #Hoe ga je als zzp’er met een gerust hart op vakantie?

De zomermaanden komen eraan! Net als ieder ander heb je als zzp’er een moment van rust nodig. Maar hoe regel je dit met je klanten of opdrachtgevers? En hoe doe je dit financieel? Hier voor jou al onze Knappe tips op een rijtje:

Gewoon doen!
Als ondernemer ben je gewend om altijd ‘aan’ te staan. Tussendoor even snel een mailtje beantwoorden, een klant terugbellen, noem het maar op. Voor je het weet ben je nooit echt offline of neem je zelfs nooit vakantie. Ook jij moet af en toe even uitzoomen. Je bent tenslotte flexibel, dus gun jezelf die welverdiende rust. Kortom plan die vakantie. Plan ernaar toe en kijk ernaar uit.

Creëer duidelijkheid voor jezelf
Ga je op vakantie of op ‘workation’? Bedenk dat goed voor jezelf en voorkom dat je vanuit je hangmat nog stiekem je mail gaat checken, terwijl je eigenlijk behoefte hebt aan echt even helemaal niets. Want als je van tevoren aanvoelt dat je met een half oog gaat werken, dan kun je maar beter met jezelf afspreken dat het een ‘workation’ is. Maak dan met jezelf de afspraak om in de ochtend twee uur te werken en daarna alles los te laten. Ga je wel echt voor die vakantie? De volgende tips zijn goud waard:

Vind een freelancer die op je bedrijf kan passen 
Ga je voor een langere periode weg, maar lopen de opdrachten door, zoek dan vervanging. Er zijn altijd andere zzp’ers die ongeveer hetzelfde doen als jij. Wellicht zelfs in jouw netwerk, of anders via via. Laat deze zzp’er de zaak waarnemen als jij lekker geniet van je welverdiende cocktail op vakantie. Neem vooraf alles goed door en maak afspraken over de te verrichte werkzaamheden. Misschien kun je het zo regelen dat jij deze persoon vervangt tijdens zijn holiday. Knappe deal zeg ik zo!

Keer jezelf vakantiegeld uit 
Wij van Knappe Koppen administraties zijn sowieso van de (spaar)potjes. Heel belangrijk én heel leuk is het om jezelf vakantiegeld uit te keren. Maak net als elke andere werkgever een potje ‘vakantiegeld’ voor jouw personeel (dus jijzelf). Hard werken moet worden beloond. Keer dit geld dan ook zeker uit op het moment dat jouw vakantie start.
Maak het geld naar je (privé) rekening over en schrijf er een leuke opmerking bij zoals: “KNAP verdiend!”

Heb jij na het lezen van dit Knappe advies nog vragen over dit onderwerp? Contact ons dan! Je kunt ons mailen op: info@knappekoppenadministraties.nl