webmaster@knappekoppenadministraties.nl

Knap advies #Wat wordt bedoeld met de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek?

Als ondernemer kun je in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. Je betaalt dan minder belasting. Maar wanneer kom je hiervoor in aanmerking en wat betekent het? Hieronder leggen we ze beide voor je uit.

Bij de zelfstandigenaftrekmag je een vast bedrag fiscaal aftrekken. Wanneer kom je in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek?

– Je bent ondernemer voor de inkomstenbelasting;
– Je voldoet aan het urencriterium;
– Je onderneming wordt geleid door jou of samen met anderen;
– Je hebt aan het begin van het kalenderjaar de AOW leeftijd nog niet bereikt.

Startende ondernemers maken de eerste jaren vaak nog geen grote winsten. Maar, nieuwe ondernemers geven met hun bedrijf een impuls aan de economie. Daarom is  er een stimulans bedacht, de startersaftrek. Deze aftrekpost is een verhoging van de zelfstandigenaftrek. De startersaftrek kan maximaal drie keer gebruikt worden. Hieronder hebben we de eisen voor de startersaftrek op een rijtje gezet.

– Je hebt recht op de zelfstandigenaftrek;
– In de 5 jaar voorafgaand aan het belastingjaar heb je niet meer dan tweemaal van de zelfstandigenaftrek gebruik gemaakt;
– In de 5 jaar voorafgaand aan het belastingjaar was je ten minste één jaar geen ondernemer.

Heb jij toch nog vragen over dit onderwerp, contact Knappe Koppen administraties voor meer informatie. Je kan ons mailen: info@knappekoppenadministraties.nl