webmaster@knappekoppenadministraties.nl

Knap advies #Oeff het zit even tegen. Je hebt (tijdelijk) geen inkomen. Wat nu?!

Als zzp’er ben jezelf verantwoordelijk voor opdrachten en dus ook jouw inkomen. Het kan gebeuren dat je in (tijdelijk) geen inkomsten heb. Helaas heb je als zzp’er geen recht op een WW uitkering of iets dergelijks. Daarom raden wij alle Knappe Koppen aan een Knappe buffer op te bouwen door in betere tijden geld opzij te leggen voor tijden dat je zonder opdrachten zit.

Wat nu als het helemaal niet lukt met het verkrijgen van opdrachten en je geen financiële buffer hebt? No worry! Iedere Nederlander, dus ook jij als zzp’er, heeft recht op financiële ondersteuning bij geen inkomen.

Wij hebben een S.O.S. rijtje met opties tot financiële ondersteuning opgesteld. Wacht niet te lang en stap direct naar de sociale dienst.

De Bbz Regeling – Het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (Bbz ) is ingesteld om zelfstandigen uit de bijstandswet te houden. Door het Bbz kun je tijdelijk een uitkering ontvangen totdat je weer in je eigen levensbehoeften kunt voorzien. Ben je zelfstandig en zit je (tijdelijk) in financiële problemen? Je hebt altijd recht op een Bbz-uitkering.

De Algemene bijstandsuitkering– Biedt de Bbz geen oplossing (meer) en dreigt je bedrijf op de klippen te lopen, dan kan je aanspraak maken op de Algemene Bijstandswet. De hoogte van de bijstandsuitkering is afhankelijk van bepaalde normbedragen en van jouw inkomsten, zoals je eigen vermogen.

De ZEZ-regeling – is in het leven geroepen voor de vrouwelijke zzp’ers die zwanger en/of net bevallen zijn. Heel begrijpelijk ben je dan niet in staat inkomen te generen. Je hebt immers wel wat anders aan jouw Knappe Kop. Voor deze zzp’ers bestaat er een recht op zwangerschap- en bevallingsuitkering van minimaal zestien weken.

Uiteraard begrijpen wij als geen ander dat een beroep op financiële ondersteuning niet ideaal is. Vandaar dat wij aanraden een groot netwerk en een Knappe buffer op te bouwen. Uiteraard bestaan er ook andere opties, zoals een broodfonds of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Mocht jij hier meer advies over willen? Of extra informatie over bovenstaande? Neem dan contact op met Knappe Koppen administraties. Je kan ons mailen: info@knappekoppenadministraties.nl