webmaster@knappekoppenadministraties.nl

Knap advies #Welke verzekeringen zijn Knap verstandig om af te sluiten als zzp’er?

Je bent net gestart met ondernemen of misschien start je binnenkort. Dat betekent dat je veel zaken moet regelen, zoals ook je verzekeringen. Maar welke verzekeringen zijn er zoal voor jou als ondernemer? En welke adviseren wij je te heroverwegen? Hieronder een Knap overzicht:

De bedrijfsaansprakelijkheidverzekering
Naar onze mening wellicht de meest belangrijke verzekering die jij als zzp’er kan afsluiten. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een tegenhanger van de particuliere WA-verzekering en dekt de schade die voortkomt uit ongelukjes. Als jij als zzp’er op een set een professionele filmcamera omstoot dan zal een privé-verzekering dit niet dekken. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering keert in zulke gevallen de schade uit.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Voor zzp’ers bestaat er geen ziektewet. Als je voor een kortere periode ziek bent zal dat meestal geen financiële gevolgen hebben, maar bij langdurige arbeidsongeschiktheid kan dit wel grotere gevolgen hebben. Nog steeds denken veel mensen dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering heel duur is, maar de laatste jaren is de markt in beweging gekomen en is er meer maatwerk beschikbaar. Wij adviseren elke zzp’er een spaarpotje achter de hand te hebben, zo heb je altijd een basis om op terug te vallen.

Rechtsbijstandsverzekering
Ook Knap verstandig! Als zzp’er ben je namelijk altijd druk bezig. Toch kan het gebeuren dat je betrokken raakt bij een verkeersongeval, waardoor je tijdelijk niet meer kunt werken. Of dat een grote opdrachtgever weigert jou te betalen. Op die momenten hebt je direct juridische hulp nodig. Het is dan prettig dat je verzekerd ben van gespecialiseerde hulp op juridisch gebied en bij incasso.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Werk je in de adviserende dienstverlening, bijvoorbeeld als ingenieur of marketingadviseur, houd dan ook rekening met het beroepsaansprakelijkheidsrisico. Als jij nalatig bent of een vergissing maakt, kan je opdrachtgever namelijk verlies lijden of omzet missen. Dit risico kan je verzekeren. Wij adviseren deze verzekering enkel af te sluiten als deze risico aanzienlijk aanwezig zijn.
Ben jij bijvoorbeeld presentator en vergeet je een zin van de autoque te presenteren, dan zal de volgende take vast en zeker goed gaan en de schade ‘Knap’ meevallen.

Inventarisverzekering
Last but not least; verzeker eventueel je zakelijke inventaris voor diefstal en schade door bijvoorbeeld brand, weersinvloeden of water. Heb jij een hele studio vol staan met dure flitslampen en camera’s dan is dit een zeer goede verzekering om te heroverwegen.

Dit zijn naar onze mening de meest belangrijke verzekeringen die je kan afsluiten als zzp’er. Wil je graag meer knap advies? Of extra informatie over bovenstaande? Neem dan contact op met Knappe Koppen administraties. Je kan ons mailen: info@knappekoppenadministraties.nl